ULPU HALLITTAVUUSTESTISSÄ

Ismo ja Ulpu kävivät JATin hallittavuustestissä joka täytyy siis suorittaa hyväksytysti ennen agilityn alkeiskurssille pääsyä. Testistä Ulpu suoriutui oikein hyvin.

Tässä pohdintaa lyhykäisesti testin kulusta:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS
 
Ilmoittautumisen jälkeen oli heti vuorossa luoksepäästävyyden testaus. Tapansa mukaan Ulpu oli varuillaan uutta ihmistä kohtaan ja piti ns. turvaväliä. Aluksi Ulpu ei oikein ollut uskaltanut ottaa ennen kuin testaajana oleva nainen katsoi Ulpusta pois päin, mutta myöhemmin kyllä rohkaistui. Kun testaaja oli ottanut Ismolta Ulpun vinkulelelun, niin kaikki arastelu oli kadonnut siihen paikkaan. Testaaja olikin sanonut lopuksi, että Ulpu on vähän arkaa, mutta varmasti tulee toimeen kaikkien kanssa kunhan ensin tutustuu. On kuulemma erittäin kiltti ja mukava koira. Lopuksi Ismon oli vielä pitänyt leikittää Ulpua ja Ulpu keräsi pisteet kotiin näyttämällä asento-temppunsa ihan omatoimisesti vinkulelun toivossa :D
 
TOISETEN KOIRIEN OHITTAMINEN
 
Tässä osiossa oli tarkoitus testailla Ulpun suhtautumista muihin koiriin ja sitä miten Ulpu osaa ottaa kontaktia ohjaajaan. Aluksi oli täytynyt mennä lähelle vierasta koirakkoa ja kiertää heidän ympäri. Heti perään sama juttu toisen koirakon ympäri. Samalla Ismon oli täytynyt pitää kontaktia yllä Ulpun kanssa. Tästä osuudesta Ulpu oli suoriutunut oikein mallikkaasti. Testaaja oli pitänyt Ulpun toiminnasta. Ismo olisi kuulemma saanut houkutella enemmän Ulpua kontaktiin.

PAIKALLAANOLO
 
Tässä osiossa koira piti pyytää paikalleen (asento vapaa) ja sen jälkeen ohjaajan oli täytynyt mennä n. 5m päähän ja laskea hitaasti viiteen ennen testin seuraavaa osaa. Ulpu oli jäänyt Ismon pyynnöstä nätisti paikalleen istumaan ja oli katsellut maailman menoa. Oli siis mennyt hyvin.
 
LUOKSETULO
Testin vimeinen osio oli suoritettu suoraan osion kolme (paikallaanolo) perään. Koira oli tarkoitus kutsua luokse ja sen täytyi tulla viimestään kolmannella käskyllä suoraan ohjaajan luokse ilman haahuiluja/ karkaamista. Tästä Ulpu oli suoriutunut varsin mallikkaasti. Heti ensimmäisen kutsun jälkeen Ulpu oli syöksynyt Ismon luoksen hyppimään vasten. Paikallaanolosta ja luoksetulosta Ulpu oli saanut suuret kehut.

Ulpusta tulee kuulemma oikein hyvä agikoira. The Rescue-koira -nimityksen Ulpu sai siitä, kun Ulpu on tullut meille "käytettynä"