ULPU

Rotu: Parsonrussellinterrieri - ER21017/02
Kennelnimi: Jyvämäen Unicorn
Kutsumanimi : Ulpu
Syntynyt: 20.3.2002
Väri: Valkoinen
Turkki: Karkeakarvainen (rough)
Säkä:
Paino: Noin 9,5 kg
Silmätarkastettu: 18.6.2004 - Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia
05/2007 -  Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia
05/2008 - Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia
11/2009 - Epävirallinen tarkastus muun käynnin yhteydessä: Silmäpohjat ja linssit ok. Sarvesikalvot ja luomet samoin siistit.
9/2011- Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia
  Polvitarkastettu: 18.6.2004 - 0/0
Terveys: Lonkkien aristelun (varoo jalkojen taakseojennusta) takia suriotetuissa Rtg-kuvissa todettu alkava polvinimelten arthroosi (nivelrikko).  Selästä löytyi rintarangasta ja lannerangasta alkava spondyloosimuodostelma. Lonkkanivelet suht. normaalit, mutta oikeassa mahdollisesta alkavaa nivelrikkoa. 
Isä: Redwood Tackles Ridley 1990-2004
Emä: Billowhiz Curry-Curry 2000
Kasvattaja: Kennel Jyvämäen
Omistaja: Henna ja Ismo Jousmäki, Jyväskylä
Muutti meille: 25.12.2006
Jälkeläisiä:  Jälkeläisiä Ulpulla on neljän pentueen verran.
Muuta: Steriloitu 5.11.2007. Vasemmalta ylhäältä poistettiin P4 -hammas hammasjuuripaiseen vuoksi 11.4.2008. Etuhammas ja poskihammas positettiin syksyllä 2013 halkeamisen vuoksi.


-


Ulpu saapui meille sijoitukseenneljän vuoden ikäisenä joulukuussa 2006. Uuteen kotiin Ulpu läksi myöhäisheränneen kissantappoviettinsä vuoksi. Samalla myös Arttu sai kaipaamansa seuraneidin.

Meille tullessa Ulpu oli todella pelokas kaveri. Sitä pelotti kaikki äänet, äkkiliikkeet ja vieraat ihmiset kovasti. Nuorempana sille on varmaan sattunut paljon ikäviä asioita. Tukihenkilökseen Ulpu valitsi Ismon ja Ismo on sen mielestä ehkä turvallisin ja paras asia maailmassa.  Vuosien saatossa Ulpu on kyllä reipastunut paljon. Vaikka Ulpu on edelleen arka koira, niin siitä on tullut varmempi eikä uusien asioiden kohtaaminen ole enää niin kamala juttu. Ihmisiä kohtaa Ulpu on aina todella ystävällinen ja kiipeäisi mielellään meille saapuneiden vieraiden syliin istumaan. Lapsien läsnäollessa Ulpun kanssa ei tarvitse olla yhtään varuillaan. Ulpu seuraa aina rauhallisena lasten touhuja ja sietää pientenkin ihmisten taputukset. Muiden koirien kanssa Ulpu tulee toimeen tapauskohtaisesti. Urosten kanssa saattaa lähteä leikkiin jos silloin sattuu huvittamaan. Narttujen kanssa taas tulee toimeen vähän iästä riippuen. Vanhemmat menettelee, mutta samanikäisiä ei siedä ja nuorempia mielellään kyykyttää.

Koulutuksen suhteen Ulpu onkin aika vaativa. Ulpu ei mm. koskaan tarjoa itse mitään ratkaisuvaihtoehtoa kun sille jotain yrittää opettaa. Mielellään se kyllä ottaisi palkkiot vastaan, mutta kauan siinä menee että se ymmärtää mitä sen tulisi tehdä. Ruoka ja pallot motivoi sitä parhaiten. Ulpu osaa ihan peruskäskyt joita arjessa käytetään ja muutamia temppuja. Muuta me ei olla siltä sitten vaadittukkaan. Myös Ulpun kanssa ollaan kokeiltu erilaisia harrastuksia, mutta niissäkin Ulpun arkuus on tullut usein tielle.  Lähinnä mejä, haku (ainoastaan tuttujen maalimiesten kanssa) ja rullaluistelu on Ulpun juttuja. Myös viehejuoksusta Ulpu pitää kovasti todella vahvan riistaviettinsä vuoksi. Ulpu olisi oiva metsästyskoira, mutta pyssyjen kanssa neiti ei kyllä sovi samaan metsään.

Ulpu pitää paljon kainalossa makoilusta, nukkumisesta, syömisestä ja palloista. Ulpu leikkii usein myös yksin leluillaan ja rauhallisuudestaan huolimatta se juoksee välillä talon matot rullalle, niin että Artultakin meinaa puhti sen vauhdissa loppua. Kesällä Ulpu ui mielellään ja se noutaisi vesileluja loputtomasti jos joku niitä vaan sille jaksaisi koko ajan heitellä. Ulpu on aika riippuvainen sen omista ihmisistä ja turvautuu meihin herkästi jos vähän jännittää. Ulpu onkin ehkä näistä sen epäterrierimäisistä piirteistään huolimatta sangen leppoinen tyttö  johon kaikki yleensä ihastuu.